Teaterfabrikken

Starter: 07.11.2020 - 19:30
Avsluttes: 07.11.2020 - 23:59

m/ Peter Wemö og Stine S. Løvdal

 

BILLETTER HER

Dørene åpner 19:30

Konserstart 21:00

"Elvis fikk meg til å synge, The Beatles til å spille gitar og Bob Dylan til å bry meg om tekstene i musikken", skrev Björn Afzelius i sine biografier.
Som en av Sveriges mest populære musikere på 1970- og 1980-tallet, bl.a. sammen med Mikael Wiehe i Hoola Bandoola Band, gjorde Afzelius seg bemerket med samfunnskritiske tekster og stort politisk engasjement.
Tekstene er like aktuelle nå som da, og med en stor porsjon humor og gode anekdoter, som delvis i latterkrampe setter et historisk perspektiv over nordisk visebølge generelt, så får du en stor opplevelse.
Konserten spenner fra det fineste og mest varsomme till det som skaper rom for allsang og en god latter. I 2019 var det 20 år siden Björn Afzelius måtte gi tapt for kreften, kun 52 år gammel. Peter Wemö leder en konserthyllest til den folkekjære artisten, og med seg har han Stine Solberg Løvdal.
Peter Wemö er svensk kulturarbeider som har gjort nordmann av seg, og er en av de store tradisjonsbærerne av svenske og nordiske viser. Med røtter i svensk jord og oppvekst bare et steinkast fra havet, oppflasket på Taube, Adolphson og Vreeswijk, har viseskatten spilt en stor rolle for hvordan han selv har valgt å tonesette, tolke og skape sin egen musikk. Tredve år på nordiske scener og tretten år som programvert og produsent i Sveriges Radio har gitt ham et hav av anekdoter å øse av. Resultatet er en kombinasjon av fortellinger, varme, humor og musikk. Stine Solberg Løvdal er en erfaren sanger som er mest kjent som en av pikene i Grunnesund Pigekor.

 Tilbake til kalender
Personvern